Plantenkleuringen

Natuurlijk haar verven met plantenkleuringen

Waarom 100% plantenkleuringen?

1. Je krijgt geen schadelijke stoffen in je lichaam.
2. Je hebt geen last van allergische reacties op PPD (of vervangers hiervan!) en andere toxische stoffen.
3. Je haar krijgt een kleur én meteen ook een kuur. De kleuring vormt namelijk een beschermende laag om elke haar heen . (Dit in tegenstelling tot alle andere en ook zogenaamd natuurlijke haarverf die door het haar heen dringt en zo het haar kapotmaakt!)
4. De eerste keer dat je verft kan de kleur nog een beetje transparant zijn. Voordeel hiervan is dat de nieuwe uitgroei minder zichtbaar wordt omdat uitgroei en eigen haarkleur meer in elkaar overlopen.
5. De kleuring met planten is individueel en ziet er natuurlijk uit omdat het een mix aangaat met je eigen haarkleur. Dit betekent ook dat de natuurlijke donkere en lichtere nuances behouden blijven. Een natuurlijke manier voor een high/low lights effect.

natuurlijke plantenkleuring

Nadelen andere haarverven
De schadelijke chemische bestanddelen van niet 100% natuurlijke kleuringen tasten de haarkwaliteit aan. Je ziet beschadigd haar dat droog, pluizig kan zijn en minder vol en glanzend is. De chemische stoffen komen ook weer in onze planeet evenals in onze huid terecht. Met 100% plantenkleuringen is dit gelukkig niet het geval, terwijl je nog steeds je haar permanent kunt dekken, ook grijs haar.

 plantenkleuringen
Het is alleen niet mogelijk je haar lichter te maken dan 1 kleurtoon, maar er zijn meer dan genoeg andere mogelijkheden zodat je jouw eigen unieke haarkleur krijgt die goed bij jou past. Ook kunnen we het haar optisch lichter laten lijken. In één kleuring van licht naar (heel) donker is lastig, hiervoor is altijd een dubbele kleurdekking nodig. Dit kost tijd en is daarom ook wat prijziger.

Ingrediënten plantenkleuringen
Wij werken met het merk Oliebe en Rodolphe en co. Infused colors Omdat we met twee merken plantenleuringen werken kunnen we nog meer aansluiten bij de door jou gewenste kleur. De ingrediënten bestaan echt voor 100% alleen maar uit planten en zijn biologisch. 

Voorbeelden van planten die de plantenkleuringen bevatten:
berkenbladeren, henna, hibiscus, oregano, rabarberwortel, rood sandelhout, vlier en walnootbolster. Een uitgebreide  lijst van ingrediënten vind je hier.

Wil je meer weten, ga dan naar contact of maak meteen een afspraak