Plantenkleuringen

Natuurlijk haar verven met plantenkleuringen

Kenmerken 100% plantenkleuringen

1. Je krijgt met plantaardige kleuringen geen schadelijke stoffen in je lichaam.
2. Je hebt geen last van allergische reacties op PPD (of vervangers hiervan!) en andere toxische stoffen.
3. Je haar krijgt een kleur én meteen ook een kuur. De kleuring vormt namelijk een beschermende laag om elke haar heen. Het haar wordt glanzender, voller en haaruitval wordt teruggedrongen. (Dit in tegenstelling tot alle andere en ook zogenaamd natuurlijke haarverf die door het haar heen dringt en zo het haar kapotmaakt!)
4. De eerste keer dat je verft kan de kleur nog een beetje transparant zijn. Voordeel hiervan is dat de uitgroei minder snel zichtbaar wordt omdat uitgroei en eigen haarkleur meer in elkaar doorlopen.
5. De kleuring met planten is individueel en ziet er natuurlijk uit omdat het een mix aangaat met je eigen haarkleur. Dit betekent ook dat de natuurlijke donkere en lichtere nuances behouden blijven. Een natuurlijke manier voor een high/low lights effect.

Let op voor green washing! 
Wanneer er reclame gemaakt wordt voor producten zonder PPD, parabenen en dergelijke, betekent dit nog niet dat ze uit 100% planten bestaan! Er staat dan vaak ‘op basis van’ natuurlijke ingrediënten.

Als er ook nog beweerd wordt dat je haar meer dan 1 tint lichter gemaakt kan worden en wanneer je in één kleuring van heel licht naar donker kunt gaan, weet je helemaal zeker dat er chemie aan te pas komt. Vervangers van PPD, maar dan met een andere naam en net zo schadelijk! 

Green Charms doet niet aan ‘green washing’. Onze producten bestaan echt uit 100% planten.

natuurlijke plantenkleuring

plantenkleuring

Nadelen andere haarverven
De schadelijke chemische bestanddelen van niet 100% natuurlijke kleuringen tasten de haarkwaliteit aan. Je ziet beschadigd haar dat droog, pluizig kan zijn en minder vol en glanzend is. De chemische stoffen komen ook weer in onze planeet evenals in onze huid terecht. Met 100% plantenkleuringen is dit gelukkig niet het geval, terwijl je nog steeds je haar permanent kunt dekken, ook grijs haar.

Nadelen plantenkleuringen
Het is alleen niet mogelijk je haar lichter te maken dan 1 kleurtoon, maar er zijn meer dan genoeg andere mogelijkheden zodat je jouw eigen unieke haarkleur krijgt die goed bij jou past. Ook kunnen we het haar optisch lichter laten lijken. In één kleuring van licht naar (heel) donker is lastig, hiervoor is altijd een dubbele kleurdekking nodig. Dit kost tijd en is daarom ook wat prijziger.

Green washing
Zie je een reclame van een zogenaamde natuurlijke kleuring die met 1 kleuring van licht naar donker gaat, dan zitten hier altijd schadelijk stoffen in (of vervangers van de bekende schadelijke stoffen die net zo kwalijk zijn!). Met 100% plantenkleuringen is dit namelijk onmogelijk. Mooie verkooppraatjes, maar nog steeds geen goed product.

Ingrediënten plantenkleuringen
Wij werken met het merk Oliebe. De ingrediënten bestaan echt voor 100% alleen maar uit planten en zijn biologisch. Er zitten ook geen vervangende stoffen in die vaak net zo giftig zijn als de bekende boosdoeners als PPD, ammoniak, SLS!

Voorbeelden van planten die de plantenkleuringen bevatten:
berkenbladeren, henna, hibiscus, oregano, rabarberwortel, rood sandelhout, vlier en walnootbolster. Een uitgebreide  lijst van ingrediënten vind je hier.

Wil je meer weten, ga dan naar contact of maak meteen een afspraak